Allerlei sterke verhalen over en door Kaptein Iglo, oftewel Erik den Burger

Sep-122010

Spelen met lego is fijn....

Omdat Maarten al weer vier is inmiddels en hij ook de lego heeft ontdekt ben ik zelf ook weer helemaal into lego geraakt.
De lego is met de jaren wel verandert maar toch ook nog wel gelijk gebleven.
Ik heb vandeweek een nieuwe website gemaakt speciaal voor onze lego avonturen.
 
 

Published: Sep-12-10 | 0 Comments | 0 Links to this post
Tagged as: Overige

Aug-102010

Rubiks kubus opgelost

Al sinds ik klein was heb ik regelmatig met een Rubiks kubus zitten spelen. In het begin was deze helemaal niet op te lossen door mij. Met een beetje puzzelen lukte het me om een vlak goed te krijgen. Al snel leerde ik de schroevendraaier methode. M.b.v. een schroevendraaier werd de kubus helemaal uit elkaar gehaald om vervolgens weer in de juiste volgorde in elkaar te zetten.

Niet de methode die gezien wordt als een oplossing. Maar nadat ik in de 'eerste de beste' weer mensen had gezien die in een half minuutje (en sneller) de kubus op konden lossen besloot ik dat ik het moest kunnen. Al snel werd er een boek in de bibliotheek gehaald en begon ik doelgericht met het oplossen van de kubus. En niet veel later wist ik met behulp van dat boekje de kubus weer in de juiste stand te draaien.

Uiteindelijk bleef het hier niet bij. Ik bleef regelmatig draaien en draaien. Tijdens mijn studie was een kubus (en het oplossen ervan) regelmatig een keuze voor mijn opdrachten. En hoewel ik allerlei puzzels heb verzameld van Rubik, bleef de originele kubus toch echt mijn favoriet.

Nu zag ik vandaag een bericht op internet langs komen. Het is bewezen dat met maximum aantal handelingen om een kubus op te lossen 20 is, het maakt niet uit welke combinatie het is na maximaal 20 keer draaien is deze weer opgelost. En hoewel dit getal (god's nummer) al wel langer werd gezien als maximum nummer is het dus nu echt bewezen. En hoe ze dat gedaan hebben? Simpel… Ze hebben alle mogelijkheden doorgerekend. En dat waren er 43.252.003.274.489.856.000 (oftewel ruim 43 triljoen). Door deze in een aantal kleinere subsets te verdelen en een aantal vergelijkbare weg te strepen bleef er ongeveer 55 miljoen mogelijkheden over die daadwerkelijk opgelost moesten worden. Deze werden verdeeld over een groot aantal computers welke allemaal een klein deel van deze set gingen oplossen. En dat moesten ze doen in 20 draaiingen of minder. Omdat er al een positie bekend was welke 20 draaiing nodig had konden de onderzoeker uitgaan van dat getal. Als ze dan tegen een positie aan zouden lopen welke 21 zetten nodig had dan zou het een ander verhaal geworden zijn maar het bleek dat ze alle posities in 20 of minder draaiingen konden oplossen.

Het complete verhaal is terug te lezen op http://www.cube20.org/


Published: Aug-10-10 | 0 Comments | 0 Links to this post
Tagged as: Overige

Aug-62010

Winst Skutsje Heerenveen door nieuwe zeilrevolutie?

Dit jaar was het weer tijd voor Heerenveen om het SKS kampioenschap binnen te halen. Met een constante reeks zonder slechte resultaten werd de rest van de competitie op grote achterstand gevaren.

Tijdens de voorbereiding werd er, geheel tegen de traditie van het skutsessilen in, een nieuw revolutionair zeil getest. Uiteindelijk mocht het zeil niet gebruikt worden en kreeg Heerenveen zelfs een waarschuwing omdat er een Franse leeuw te zien was in het zeil wat gebruikt werd voor het experiment.

Gelukkig ging het kampioenschap ook zonder dit zeil naar Heerenveen.


Published: Aug-06-10 | 0 Comments | 0 Links to this post
Tagged as: Zeilen

Mar-222010

Het nieuwe werken…. Wat mij betreft wel!

"Het Nieuwe Werken is een andere manier van werken en samenwerken, ondersteund door de laatste technologie. In het Nieuwe Werken gaan mensen en organisaties flexibeler om met arbeidstijd en werkomgeving. Hierdoor voelen mensen zich prettiger. En wordt de organisatie productiever.

   

Het Nieuwe Werken is in de praktijk voor elke organisatie anders. Wij als Microsoft Nederland zijn enige jaren geleden begonnen met onze reis naar het Nieuwe Werken. En hopen we u te inspireren op een andere manier naar werk en werkomgeving te kijken."

 

Aldus Microsoft.

Volgens Kaptein Iglo is dit het nieuwe werken:


Published: Mar-22-10 | 0 Comments | 0 Links to this post
Tagged as: