Allerlei sterke verhalen over en door Kaptein Iglo, oftewel Erik den Burger


Thuis ICT update

Sep-92009
Afgelopen week eindelijk mijn thuis ICT 'test' omgeving weer eens een opknapbeurt gegeven.
 
Ik heb een server draaien waar ik al Windows 2008 met Hyper-v op draaide. Deze is inmiddels geupgrade naar 2008R2. Iets wat eigenlijk best goed verliep. De voordelen zijn natuurlijk best wel veel met name op performance gebied. Maar eerlijk gezegd wordt mijn test-lab niet zodanig druk gebruikt dat ik dat verschil al direct merk.
 
Tevens is mijn Domain controller, welke als virtuele guest draaide, ook geupdate. Deze draait nu ook op Windows server 2008R2 en dan de core versie. Behalve de userdatabase bewaren en DNS requests afhandelen doet hij dan ook niet zo veel.
 
Mijn terminal server draaide al op windows 2008R2 maar dat was nog een Release candidate. Deze is ook naar de final version geupdate. Net als mijn file server. Beide upgrades kosten iets meer moeite omdat ik de c: partitie eigenlijk te klein had aangemaakt. Maar het mooie van een hyper-v omgeving is dat deze relatief makkelijk groter gemaakt kunnen worden.
 
De enige grote upgrade die ik nog ga doen is het upgraden van mijn exchange server. Hier wacht ik nog even mee tot de 2010 versie definitief uit is.
 
Ook wil ik mijn hosted server, waar deze blog ook op draait nog gaan updaten. Ook deze zal naar Windows 2008R2 gaan. En de sharepoint services zullen ook worden geupdate. Maar dat is pas een projectje voor later. Reken ergens rond de kerst of zo. 
 
 
Posted by Erik den Burger | Bookmark with:        
Tags: Techniek

Links to this Post

Comments