Allerlei sterke verhalen over en door Kaptein Iglo, oftewel Erik den Burger


Een heroische fietstocht, of toch niet ?

Feb-22009

Gisteren heb ik voor de verandering mijn ATB maar weer eens uit de schuur gehaald en ben een stukje door de kou gaan fietsen. Terwijl ik weg fiets zie ik nog enkele sneeuwvlokken vallen en meteen moet ik denken aan Breukink die in de sneeuw van de Giro aan het ploeteren was. Gelukkig was die sneeuw al snel voorbij en als een echte Indurain reed ik alleen een tijdrit door Houten. Maar goed, Houten is niet zo groot en al snel moest ik door de vlakke weilanden tegen de wind in. Het waren omstandigheden gemaakt voor een renner als Kneteman. Even ging een stukje van de weg af het veld in. Als een echte Groenendaal reed ik door de bevroren blubber. In de verte lonkt de utrechtse heuvelrug. Een dansende Pantani kan mij niet bijhouden op de weg naar boven terwijl ik als een volleerde Savoldelli mezelf weer naar beneden stort. Op de weg terug heb ik visioenen van een Erik Dekker-ontsnapping en zo kom ik dan bij de finish waar ik nog net even een van Poppel sprintje eruit trek.

Snel stap ik daarna onder de douche, moe maar voldaan.

 
Posted by Erik den Burger | Bookmark with:        
Tags:

Links to this Post

Comments